Novice

Zapiramo prijave na Zaposlitvene kampe LJUBLJANA, MARIBOR in CELJE

V fazi pisanja projekta pisca najbolj skrbi, ali bo prijavnica na razpis odobrena in bo pridobil sredstva za izvedbo projekta, ki mu je blizu, za katerim stoji in v katerega verjame, da lahko mladim pomaga na prehodu iz izobraževanja v zaposlitev. Po kratkem obdobju sreče ob pridobitvi sredstev pa se prikrade druga skrb; ali bom našel udeležence? Ali smo projekt dovolj dobro predstavili splošni javnosti, da so prepoznali njegov potencial? 

V primeru projekta BREZ VEZ(E) DO SLUŽBE lahko odgovorimo, da, ja, projekt je bil ustrezno predstavljen, saj nismo našli le načrtovanega števila udeležencev, temveč smo prejeli povsem nepričakovano veliko število prijav, sploh za lokacije Maribor in Ljubljana. Zahvala gre sodelovanju z odlično marketinško agencijo, sodelovanju z območnimi službami Zavoda za zaposlovanje in predvsem vsem proaktivnim mladim, ki so svojo prihodnost vzeli v lastne roke in izkoristili priložnost za prijavo za Zaposlitveni kamp. Predvsem ti, mladi, ki so željni novih znanj, so ekipi Mladinskega ceha predstavili nov izziv; kako se odločiti, koga vključiti v usposabljanje? 

Čisto vsak posameznik, ki izkaže interes in željo po napredku in razvoju kompetenc, si po mnenju Ceha in po načelih mladinskega dela zasluži priložnost, da to tudi doseže. A tudi v tem primeru nam zagode izredna situacija z Covid-19; zaradi varnosti vseh vključenih mora biti število udeležencev omejeno, saj lahko le tako omogočimo varno in tekočo izvedbo. 

Zato; v primeru, da nisi izbran za usposabljanje krivda ni na tebi! Nikakor ne izgubi elana in nikakor ne izgubi zaupanja v mladinsko delo. Ekipa Mladinskega ceha bo redno informirala o dejavnostih, ki jih pripravljajo vse ostale mladinske organizacije; prav tako vabimo, da Cehu slediš na družbenih omrežjih, kar ti bo omogočilo, da si med prvimi, ki izveš za nova usposabljanja. Bodi proaktiven in ne pozabi, da nove zaposlitve ne boš našel v dnevni sobi; v lov za njo pojdi izven svoje cone udobja; optimiziraj življenjepis; spiši fokusirano motivacijsko pismo; zasleduj cilje o katerih sanjaš.  

Ekipa Mladinskega ceha pa bo poskrbela, da bo pripravila še več usposabljanj, še več aktivnosti, ki vam bodo lahko v pomoč v prihodnosti, tudi v primeru, da te tokrat žal nismo uspeli vključiti v Zaposlitveni kamp. 

Vzemi prihodnost v svoje roke. Za pomoč pa se lahko vedno obrneš na nas. 

Ekipa Mladinskega ceha