Novice

Projekt Katalizatorji: pomembnost nevladnega in mladinskega sektorja pri doseganju družbenih sprememb

O projektu

Projekt Katalizatorji – zaposlovanje mladih za družbene spremembe (v nadaljevanju: Katalizatorji) je projekt, ki ga razpisno financirata Republika Slovenija preko Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Urada za mladino ter Evropske Unije iz Evropskega socialnega sklada. Glavni namen projekta Katalizatorji je usposabljanje mladih v okviru mladinskega dela in sicer za dva kadrovska profila, ki najbolj primanjkujeta organizacijam civilne družbe; to sta projektni vodja in komunikator. Mladinsko delo temelji na vključujočih pristopih, neformalnem izobraževanju, vrstniškem učenju ter principih “mladi z mladimi za mlade”.

Kdo so Katalizatorji?

Katalizatorji družbenih sprememb smo mladi, ki se aktivno zavzemamo za spreminjanje družbe na boljše. Delujemo po pristopu ‘mladi z mladimi za mlade’, se skupaj usposabljamo za delo v organizacijah civilne družbe in ozaveščamo o pomenu nevladnega in mladinskega sektorja pri doseganju družbenih sprememb.

Kaj točno je nevladni sektor in zakaj so organizacije civilne družbe pomembne za družbo kot celoto?

Katalizatorji so zaznali, da se v zadnjih mesecih napadi na nevladni sektor/civilno družbo stopnjujejo tako na ravni formalne politike kot na ravni splošne javnosti. Zato te vabijo, da si kar na njihovem youtube kanalu ogledaš kratke videe v katerih se različni predstavniki nevladnega sektorja predstavijo, povedo, kaj vse delajo (oz. delamo) in zakaj so organizacije civilne družbe/nevladni sektor pomembne za družbo kot celoto.

Spremljaj Katalizatorje

Več informacij o Katalizatorjih in tekočih projektih, ki jih izvajajo, najdeš na njihovi spletni strani.