Novice

Dolores Kores – nova direktorica Urada RS za mladino

Vlada je na današnji 19. redni seji vlade sprejela odločbo, da se Tina Kampla s 4. junijem 2020 razreši s položaja direktorja Urada Republike Slovenije za mladino.

Za vršilko dolžnosti direktorice Urada Republike Slovenije za mladino je imenovana mag. Dolores Kores, in sicer od 5. junija 2020 do imenovanja direktorja oz. direktorice po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.

Mag. Dolores Kores je diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani, magistrirala na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in zaključila MBA na Poslovni šoli IEDC na Bledu.

Leta 2019 je prevzela vodenje Zavoda za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto, pred tem pa je delovala na področju socialnega podjetništva v okviru Središča za socialno podjetništvo pri Univerzi v Ljubljani,  kot evropska koordinatorka za razvoj poslovanja pri evropski izpostavi avstralske organizacije EPIC. Od leta 2010 do  leta 2017 je bila direktorica zaposlitvenega centra Zavoda Premiki, prve turistične agencije v Sloveniji specializirane za razvoj turističnih storitev za invalide. Razvoj dostopnega turizma v Sloveniji je oblikovala v sodelovanju z evropskimi in svetovnimi organizacijami, med drugim tudi z UNWTO, kjer je leta 2011 prejela nagrado Ulysses za inovativnost na področju turizma.  Sooblikovala je politiko socialnega podjetništva v Sloveniji v različnih vlogah, in sicer kot predsednica Sveta vlade Republike Slovenije za socialno podjetništvo, kot predsednica strokovnega sveta pri Združenju za socialno podjetništvo in v drugih komisijah. Pri Evropski komisiji je zastopala evropski sektor socialne ekonomije v GECES, strokovni komisiji za razvoj socialnega podjetništva pri Evropski komisiji.

Za portal Mlad.si je ob svojem imenovanju povedala: “Vodenje Urada RS za mladino je zame velik poslovni izziv, še posebej ker ga prevzemam v zelo specifičnih časih, ko se tudi mladinski sektor po času epidemije ponovno vrača v ustaljene tirnice. Delo mladinskih organizacij sem že spremljala tako v aktivni, kot tudi pasivni vlogi, tako da mi prizadevanje za uveljavitev pomena razvoja mladinskega sektorja v družbi ni tuje. Mladinski sektor v Sloveniji je razvejan in dobro razvit ter pomemben dejavnik razvoja mladinskih politik na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni,”. Nova direktorica sporoča še, da da si bo v času mandata prizadevala za večjo promocijo dobrih praks mladinskih organizacij.

Vir: Gov.si, 2020; Mlad.si, 2020