Novice

Digitalni marketing – trendi za leto 2021

Zadnje leto je zaradi pandemije v naše življenje prineslo veliko sprememb. Digitalni marketing, srce komunikacije s potrošniki v času socialne oddaljenosti, ni nobena izjema. Čeprav smo v leto 2021 je dobro zakorakali je vseeno dobro vedeti, kaj nas po mnenju strokovnjakov čaka na področju spletnega nastopa, da trende lažje prepoznamo in se nanje pravočasno odzovemo.

  1. Nepričakovane spremembe na področju digitalnega poslovanja lahko postanejo stalnica. Razprši svojo aktivnost na družbenih omrežjih tako, da boš dosegel čim več odzivnih sledilcev.
  2. Optimiziraj svojo prisotnost na spletnih platformah tako, da ohraniš le tiste, na katerih resnično “zažigaš”. Lisa Apolinski, predsednica agencije of 3 Dog Write Inc, napoveduje, da bo na tem področju manj postalo več.
  3. Poskrbi za obogateno uporabniško izkušnjo s koriščenjem možnosti povezav do tvoje trgovine neposredno iz profilov na družbenih omrežjih, saj ti hitro spreminjajo svojo vlogo v trženjskem spletu – iz platforme za odkrivanje znamk postajajo glavni kanal za neposredne nakupe. Preprosta in hitra pot do nakupa je ključ do uspeha!
  4. Virtualni dogodki in izkušnje s tvojim izdelkom ali storitvijo so super dodatek h klasičnim prodajnim sporočilom, hkrati pa so zaradi dosegljivosti tudi priložnost za doseganje novih tržnih segmentov. Vodilo pri ustvarjanju on-line dogodkov naj bo kreativnost in skrb za zanimive vsebine s pomočjo dobrih govorcev, kvalitetnih tem in, seveda, prave mere zabave. Dogodki naj potekajo v živo, saj udeleženci ne želijo poslušati monotonega, vnaprej posnetega monologa.
  5. Informirani kupci si želijo kupovati ozaveščene in vsebinsko bogate znamke.
  6. Počasi se že odmikamo od dobe personalizacije in vstopimo v dobo osebnega trgovanja, kjer imajo kupci možnost so-ustvarjanja njihove izkušnje z znamko tako, da ta najbolje odraža njihove preference v danem trenutku. Naloga prodajalcev je, da iz vseh strani in kanalov za interakcijo s kupci učinkovito zbirajo podatke o tem, kaj je stranka kupila v preteklosti in na podlagi tega predlagajo, kaj naj bo njen naslednji nakup glede na stopnjo v njihovem ciklu. Ne gre le zato, da znamke »ujamejo« ljudi na vseh korakih, ampak da jim predlagajo, kaj je zanje najbolj primerno v trenutku, ko take informacije potrebujejo.
  7. Facebook ima že zdaj v lasti več patentov za virtualno resničnost, zato je le še vprašanje časa, kdaj bo tudi VR postal obvezen del digitalne interakcije s potrošniki. Zdaj je čas, da se začnemo izobraževati tudi na tem področju in razmišljati, kako bi razširjeno resničnost lahko vključili v naše spletno omrežje kanalov za komunikacijo s trgom.

Vir: Forbes.com