V iskanju pravega ravnovesja med “glavo” in “srcem”

"Zdaj so pri meni zadeve drugačne. Pot osebne rasti in transformacije na njej me vodijo v vedno bolj sproščeno telo in um ter ustvarjenje harmonije med obema. Z drugačno perspektivo se je povečalo tudi moje zavedanje in sočutje do drugih", pravi dr. Matej Miklavec, coach za razvoj osebnih potencialov..

Kako živijo mladi v Sloveniji?

Statistični urad RS (SURS) vsako leto pred mednarodnim dnevom mladih objavi podatke, ki nam dajo vpogled v življenje mladih skozi številke. Letošnje statistike se še posebej osredotočajo na primerjavo položaja mladih ob osamosvojitvi leta 1991 in danes..

Raziskava trenutnega položaja mladih na trgu dela – Sindikat Mladi plus

Sindikat Mladi plus so s pomočjo statistik Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) raziskali, kaj se je s položajem mladih na trgu dela dogajalo v času izbruha bolezni covid-19.  Gre zgolj za registrirano brezposelnost, prej saj so mladi s statusom dijaka ali študenta iz nje izvzeti, prav tako tudi številni, ki iz tega ali onega razloga niso prijavljeni v evidenci brezposelnih oseb..

Iščemo strokovnega sodelavca/ko na projektu BREZ VEZ(E) DO SLUŽBE

Če te zanima mladinsko delo in imaš izkušnje z izvajanjem projektov, potem je to zate prava priložnost. Na mladinskem cehu zaposlujemo strokovnega sodelavca na projektu BREZ VEZ(E) DO SLUŽBE. Torej, v okviru javnega razpisa ministrstva za izobraževanje, znanost in šport »Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost« objavljamo prosto delovno mesto strokovni sodelavec/ka (m/ž)..

Usposabljanje za mladinske voditelje

V soboto 20.6. bo v prostorih društva Mladinski ceh na Rakovniku v Ljubljani, potekalo usposabljanje za mladinske voditelje. Predvideni temi usposabljanja bosta kako navdušiti mlade za mladinsko delo in projektno vodenje. .

Značilnosti in učinki mladinskega dela

Zavod Movit je konec maja izdal publikacijo Značilnosti in učinki mladinskega dela: pregled relevantne znanstvene in strokovne literature, avtorjev prof. dr. Tomaža Deželana in asist. mag. Nine Vombergar s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani.
.